31 Ocak 2011 Pazartesi

Procerin: Saç Dökülmesini Durdurmanın Doğal Yolu

Evvelki yazılarda Propecia'nın olası yan etkilerinden ve Rogaine'in de daha çok gençlerde işe yaradığından bahsettikten sonra sırada şimdiki zamanda bizde satılmayan genelde yurtdışından getirtilen Procerin var. Yabancı sitelerde Procerin'in tamamen doğal maddeler içerdiği ve bu nedenle yan etkisi olmadığı vurgulanıyor.
Procerin'in istikrarlı kullanımı, kandaki testosteron hormonunun dehidrotestosteron'a dönüşmesini doğal yollardan engelleyerek saç dökülmesini durdurmayı amaçlıyor. Procerin'in diğer bazı ilaçlar gibi testosteron'la etkileşime girmeden dehidrotestosteron'u bloke ettiği belirtiliyor. Bu da Finasterid'de olduğu gibi istenmeyen bazı cinsel yan etkilere sebep olmadan dökülmeyi durduruyormuş.
Yüzde 88'lik bir başarı oranına sahip olan Procerin'in özellikle, saçları önden ve tepeden açılmaya başlamış, 18-35 yaş arası erkeklerde saç dökülmesini durdurarak yeniden sağlıklı saç çıkmasını sağlamada tesirli olduğu belirtiliyor. Daha ileri yaştaki erkeklerde de yeni saç çıkartmasa da olanların dökülmesini durdurduğu kaydediliyor.
Hem tablet hem de solüsyon biçiminde  satılan Procerin'in içeriğindeki aktif maddeler bitkiler, vitaminler ve minerallerden oluşuyor.
Procerin'in yan etkileri: Procerin tablet kullanan bazı kişilerde, ilk haftalarda hafif mide bulantısına rastlanmış. Bunu durdurmak  için ilacın yemekle beraber alınması öneriliyor.
Procerin tablet, sabah ve akşam yatmadan olmak üzere günde 2 kez alınıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder